Slipp jobbigt och tidskrävande kammande. Med Linicin Prevent kan du förebygga lusangrepp. Läs mer här!

Kate Langenkrans är Leg. Sjuksköterska, specialist-utbildad inom psykiatri och öppen hälso- och sjukvård. Hon berättar att huvudlöss på intet sätt är något nytt fenomen.
– Lössen har ju funnits i urminnes tider och hela tiden anpassat sig till nya livsbetingelser. De är inte luftburna, dvs flyger inte, utan sprids via huvud- till huvudkontakt. Sådan kontakt mellan barn är mer intensiv efter lov, säger Kate Langenkrans.

När höstlovet passerat för många barn finns alltså risken att huvudlössen åter gör sig påminda. Genom att kamma dina barns hår kan du enkelt hitta eventuella inkräktare.
– Kamma noggrant och i ett långt tjockt hår kan det ta sin rundliga tid. Behandla (om du finner levande löss) med något av de moderna medlen – upprepa efter en vecka och kamma sedan minst en gång i veckan en tid framöver. Och glöm inte att omgivningen också ska kamma sig, säger Kate Langenkrans.

Men det går faktiskt också att förebygga lusangrepp och på så sätt helt slippa undan de kliande små insekterna. Efter ett lov, när kontakten mellan barn alltså tenderar att vara mer intensiv, är Linicin Prevent ett utmärkt alternativ. Genom att spraya barnens hår är barnen skyddade i minst sju timmar från huvudlössen.

För att behandla huvudlöss finns produkterna Linicin Solution och Linicin Shampoo. Två produkter som på ett effektivt sätt hjälper dig att bli av med lössen.

Slipp jobbigt och tidskrävande kammande. Med Linicin Prevent kan du förebygga lusangrepp. Läs mer här!

---

Linicin är medicintekniska produkter, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, www.medasverige.se