Slipp jobbigt och tidskrävande kammande. Med Linicin Prevent kan du förebygga lusangrepp. Läs mer här!

Tiden många föräldrar fruktar är här. Säsongen för huvudlöss är igång och många blir chockade när deras barn kommer hem och kliar sig i håret. Detta trots att vi tror att vi gjort allt rätt för att förhindra angrepp.

Mer än en tredjedel av alla barn drabbas av huvudlöss varje år och de har varit en oinbjuden gäst sedan urminnes tider.
– Huvudlöss finns i hela världen och har en fantastisk förmåga att anpassa sig till nya livsbetingelser. De har funnits oerhört länge, säger Kate Langenkrans. Leg. Sjuksköterska.

Och trots att vi försöker skydda oss har de en tendens att hitta våra barns hårbottnar i alla fall. Många tror att dålig hygien hör ihop med lössen, men så är inte fallet.
– Lössen sprids genom huvud-till- huvudkontakt och beror inte på dålig hygien, säger Kate Langenkrans.

Ett sista steg vissa tar till är att i ren desperation raka av sig håret för att slippa undan huvudlössen. Men inte heller detta är nödvändigt.
– Inte behöver du raka av dig håret- inte för lössens skull i alla fall. Inte stanna hemma från skolan heller, säger Kate Langenkrans.

I stället är det absolut mest effektiva sättet att behandla lössen genom att använda en produkt som tar död på dem.
– Efter en behandling dör lössen och efter två behandlingar dör de löss som ev. kläckts efter första behandlingen, säger Kate Langenkrans.

Slipp jobbigt och tidskrävande kammande. Med Linicin Prevent kan du förebygga lusangrepp. Läs mer här!

---

Linicin är medicintekniska produkter, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, www.medasverige.se