Den receptfria sprayen Linicin Prevent förebygger lusangrepp och finns att köpa på såväl apoteket som online. Läs mer här!

Huvudlöss är blodsugande parasiter som trivs i varma och mörka miljöer. Deras absoluta favoritplats är i människors hårbotten och inte sällan drar säsongen igång i samband med att skolorna börjar. Men det går att skydda dig och dina barn från huvudlössen.

Med de här 4 enkla stegen kan du både bli av med huvudlössen och hindra att de återkommer.

1.
Börja med att gå igenom barnets hår med en luskam för att se om det finns huvudlöss. Var extra noga i hårbotten, runt ögonen samt i nacken.

2.
Hittar du löss eller gnetter (lusägg) bör du omedelbart inleda behandling. Linicin Shampoo eller Linicin Solution är två effektiva produkter som hjälper dig att bekämpa huvudlössen.

3.
Upprepa behandlingen efter 9-10 dagar för att försäkra dig om att lössen är helt borta. Det kan också vara en god idé att informera skolan eller dagiset så att inte fler drabbas.

4.
Hittar du inga löss är det en god idé att använda Linicin Prevent på ditt barns hår varje dag innan de går hemifrån för att på så sätt hindra lössen från att angripa ditt barns hår över huvud taget. Denna förebyggande metod bör främst användas när det går löss i barnens skola.

Den receptfria sprayen Linicin Prevent förebygger lusangrepp och finns att köpa på såväl apoteket som online. Läs mer här!

---

Linicin är medicintekniska produkter, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, www.medasverige.se