Visste du att varje minut dumpas plast motsvarande en hel lastbil i våra hav?
Agerar vi inte nu kommer våra barn inte kunna bada i våra hav i framtiden.
Som månadsgivare hos Greenpeace är du med och stöttar kampen för våra hav.
– Vi behöver fler månadsgivare nu, säger Rosanna Endre, expert hos Greenpeace.

Vill du vara med och rädda haven? För bara 3 kronor om dagen kan du bli månadsgivare hos Greenpeace. Klicka HÄR!

Plasten som dumpas dagligen i våra hav har inte undgått någon. De senaste åren har skrämmande bilder och filmer från flera platser runt om i världen spridits – bilder där man får se hur mycket plast som finns både i våra hav och längs med stränderna. Sverige är inget undantag, siffror från Håll Sverige Rent visar att skräp motsvarande fem fulla badkar spolas i land på Bohuskusten – varje timme.

Haven tillhör ingen och samtidigt oss alla. Därför är det vårt gemensamma ansvar att ta hand om dem. Tyvärr är det något vi inte har varit bra på. Därför är våra hav idag utsatta för ett enormt stort tryck.

Forskarna är eniga; om vi ska lämna en beboelig planet till de generationer som kommer efter oss så måste vi skapa marina naturreservat i minst 30 procent av världshaven.

Stoppar vi inte utvecklingen nu så kommer våra barn i framtiden inte kunna leka och bada i våra vatten.
– Situationen är så allvarlig att det snart är för sent att byta kurs och återställa skadan. Haven är dessutom avgörande när det kommer till att tackla klimatförändringar. De lagrar stora mängder koldioxid och hälften av syret du andas varje dag kommer från havet. Därför är det dags för oss att ta ansvar på allvar och börja ta bättre hand om våra hav, säger Rosanna Endre.

Greenpeace arbetar dagligen med att sätta press på politiker och företag runt om i världen för att få dem att leva upp till deras ansvar för att inte förstöra haven genom överfiske, plastföroreningar och gruvdrift på havsbotten. För att fortsätta kampen behöver de fler månadsgivare nu.

Du kan göra en betydande skillnad – genom att bli månadsgivare hos Greenpeace stödjer du det livsviktiga arbetet för levande hav.

Agera NU och var med och rädda haven och alla djuren som lever i och kring vattnet. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

BLI MÅNADSGIVARE:
Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda våra hav!
Klicka här för att läsa mer.