Våra hav drunknar i plast – varje minut dumpas en hel lastbil full med plast i våra vatten.
För valarna, som lever i världens hav, är det livsfarligt.
De misstar plasten för mat och dör av svält med magarna fulla av skräp.

Vill du vara med och rädda haven? För bara 3 kronor om dagen kan du bli månadsgivare hos Greenpeace. Klicka HÄR!

De senaste åren har tragiska bilder spridits i media världen över på döda valar som hittats längs med våra stränder. När man undersökt djuren närmare har det visat sig att de dött av svält eftersom magarna varit fulla med plast. Valarna förväxlar lätt plasten med mat och äter det i tron om att det handlar om riktig föda. Men för djuren är det här livsfarligt då de varken kan bryta ner eller göra sig av med plasten.
Det här drabbar inte bara valarna.
Varje år dör eller skadas tusentals sjöfåglar, fiskar, sköldpaddor och sälar för att de har ätit plast eller trasslat in sig i exempelvis fisknät eller plastskräp.
Idag hamnar en stor del av all plast som produceras i våra hav – faktum är att en tredjedel av de 78 miljoner ton plast som produceras varje år dumpas i havet. Det handlar om en lastbil i minuten full med plast och agerar vi inte nu kommer det vara två lastbilar i minuten år 2030.

AGERA BLIXTSNABBT– upptäck här hur du kan göra skillnad för bara några kronor om dagen.

Du som enskild person kan göra stor skillnad för våra hav genom att bli månadsgivare hos Greenpeace.
Greenpeace arbetar för ett friskare hav, både lokalt och globalt. Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot pengar från stater eller företag är bidrag från privatpersoner helt avgörande. Man bestämmer själv hur mycket man vill bidra med.
Forskarna är eniga – om vi ​​ska lämna en beboelig planet till kommande generationer måste vi agera nu.
– Vi måste rädda haven innan det är för sent. Blir du månadsgivare hos Greenpeace hjälper du oss i arbetet att påverka företag och politiker att ta ansvar för klimatet och se till att våra hav skyddas, säger Rosanna Endre, expert hos Greenpeace.

Agera NU och var med och rädda haven och alla djuren som lever i och kring vattnet. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

BLI MÅNADSGIVARE:
Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda våra hav!
Klicka här för att läsa mer.