Hälften av det syre som du andas in varje dag kommer från haven runt omkring oss.
Tyvärr har vi inte tagit väl hand om våra hav – världshaven är idag utsatta för en enorm press.
Så här enkelt kan du vara med och göra skillnad.

Vill du vara med och rädda haven? För bara 3 kronor om dagen kan du bli månadsgivare hos Greenpeace. Klicka HÄR!

Forskarna är eniga: Om vi ska lämna en beboelig planet till de generationer som kommer efter oss så måste vi skapa marina naturreservat i minst 30 procent av världshaven.
Haven tillhör ingen och samtidigt oss alla. Därför är det vårt gemensamma ansvar att ta hand om dem. Tyvärr är det något vi inte har varit bra på. Därför är våra hav idag utsatta för ett enormt stort tryck.

Klimatförändringar, föroreningar, överfiske och gruvdrift på havsbotten har gjort att haven redan utsatts för stora skador. Situationen är så allvarlig att det snart är för sent att byta kurs och återställa skadan.

AGERA BLIXTSNABBT– upptäck här hur du kan göra skillnad för bara några kronor om dagen.

Haven är i sig själva viktiga när det gäller att stå emot klimatförändringar. De lagrar stora mängder CO2, och vartannat andetag du andas varje dag kommer faktiskt från havet. Därför är det dags för oss att ta ansvar på allvar och börja ta bättre hand om haven.

En rekommendation från flera forskare och miljöexperter är att 30 procent av världens hav måste omvandlas till marina naturreservat. Reservaten skyddar haven från mänsklig påverkan och ger havens ekosystem en chans att återställas och stärkas.
Vi behöver de friska ekosystemen i haven - och de behöver oss.

Därför sätter Greenpeace press på politiker och företag runt om i världen för att få dem att leva upp till deras ansvar för att inte förstöra haven genom överfiske, plastföroreningar och gruvdrift på havsbotten.
Genom att bli månadsgivare hos Greenpeace stödjer du det livsviktiga arbetet för levande hav.

Agera NU och var med och rädda haven och alla djuren som lever i och kring vattnet. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

BLI MÅNADSGIVARE:
Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda våra hav!
Klicka här för att läsa mer.