Varje år dör tusentals djur på grund av plasten i havet och på våra stränder.
Den här lilla sjöfågeln har hittat plastsopor och delar av fisknät för att bygga sitt bo.
Många fåglar överlever inte detta – utan trasslar in sig och stryps till döds.
Nu behöver Greenpeace din hjälp för att fortsätta kampen för att rädda våra hav.

Vill du vara med och rädda haven? För bara 3 kronor om dagen kan du bli månadsgivare hos Greenpeace. Klicka HÄR!

Våra hav drunknar i plast. Faktum är att varje minut dumpas en lastbil med plast i våra hav. Fortsätter nedskräpningen i den här takten kommer det vara två lastbilar i minuten år 2030.

I dag hamnar en tredjedel av de 78 miljoner ton plast som produceras varje år i havet.

För djuren, som har sitt hem i eller i närheten av havet är det här förödande. Valar, sköldpaddor, fåglar och sälar fastnar i skräpet och drunknar, svälter ihjäl eller skadas svårt.

Agera blixtsnabbt – upptäck här hur du kan göra skillnad.

En del djur äter plastskräpet vilket gör att de kvävs eller får inre skador. Många fåglar har magen full av plast som vi människor har dumpat. När de hittas döda visar innehållet i deras magar att de levt på plastsopor.

Plastbitarna ger även en falsk mättnadskänsla som gör att de kan svälta ihjäl.

Den här sjöfågeln använder plastsopor och delar från ett fisknät för att bygga ett bo. För djuren innebär det här en stor risk då många stryps till döds.
Vi måste agera nu – innan det är för sent. Som enskild person kan man göra skillnad genom att bli månadsgivare hos Greenpeace.

De arbetar för ett friskare hav, lokalt och globalt. Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot pengar från stater eller företag är bidrag från privatpersoner avgörande.

Med ditt stöd blir Greenpeace en starkare organisation som kan uträtta ännu mer för ett friskare hav, både lokalt och globalt. Att sprida medvetenhet och engagera, för att sätta press på företag och politiker så plastproblemet stryps vid källan – innan den hinner skada våra hav och vår natur.

Agera NU och var med och rädda haven och alla djuren som lever i och kring vattnet. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

BLI MÅNADSGIVARE:
Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda våra hav!
Klicka här för att läsa mer.