Visste du att varje minut dumpas en lastbil med plast i våra hav?
Forskarna är eniga – om vi ​​ska lämna en beboelig planet till kommande generationer måste vi agera nu.
– Vi måste rädda haven innan det är för sent och vi behöver din hjälp, säger Rosanna Endre, expert hos Greenpeace.

Vill du vara med och rädda haven? För bara 3 kronor om dagen kan du bli månadsgivare hos Greenpeace. Klicka HÄR!

I dag hamnar en tredjedel av de 78 miljoner ton plast som produceras varje år i havet. Det handlar om en lastbil i minuten med plast som dumpas i våra hav och fortsätter nedskräpningen i den här takten kommer det vara två lastbilar i minuten år 2030.

Idag är våra hav under en enorm press och våra forskare är eniga. Om vi ​​ska lämna en beboelig planet till de generationer som kommer efter oss, måste vi skapa marina reservat och skydda minst 30 procent av världshaven.

Rosanna Endre, expert hos Greenpeace menar att klimatförändringar, föroreningar, överfiske, gruvdrift och andra mänskligt skapade problem innebär att haven redan har lidit stora skador.
– Situationen är så allvarlig att det snart är för sent att byta kurs och återställa skadan. Haven är dessutom avgörande när det kommer till att tackla klimatförändringar. De lagrar stora mängder koldioxid och hälften av syret du andas varje dag kommer från havet. Därför är det dags för oss att ta ansvar på allvar och börja ta bättre hand om våra hav, säger hon.

AGERA BLIXTSNABBT– upptäck här hur du kan göra skillnad för bara några kronor om dagen.

Greenpeace arbetar dagligen med att sätta tryck på politiker och företag runt om i världen för att de ska leva upp till deras ansvar att inte förstöra haven med överfiske, förorening av plast och gruvdrift på havsbotten, utan istället förvalta dem hållbart.

Som månadsgivare hos Greenpeace gör man stor skillnad. Organisationen är oberoende och tar inte emot några pengar från stater eller företag – så därför är det bidrag från engagerade privatpersoner som driver organisationen framåt. Man bestämmer själv hur mycket man vill bidra med.

– Blir du månadsgivare hos Greenpeace hjälper du oss i arbetet att påverka företag och politiker att ta ansvar för klimatet och se till att havens välmående säkras, säger Rosanna Endre.

Agera NU och var med och rädda haven och alla djuren som lever i och kring vattnet. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

BLI MÅNADSGIVARE:
Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda våra hav!
Klicka här för att läsa mer.