Varje minut hamnar en lastbil med plast i våra hav.
För sköldpaddorna som lever i våra hav förvandlas plastpåsarna som flyter omkring i vattnet till en dödsfälla.
Sköldpaddan äter plastpåsen i tron att det är en manet och riskerar att kvävas till döds eller svälta ihjäl.

Vill du vara med och rädda haven? För bara 3 kronor om dagen kan du bli månadsgivare hos Greenpeace. Klicka HÄR!

Enligt en FN-rapport, från ifjol, används hela fem biljoner plastpåsar varje år världen över, vilket är tio miljoner påsar i minuten.
En stor del av all plast som vi människor använder hamnar i våra hav. Faktum är att i dag slutar en tredjedel av de 78 miljoner ton plast som produceras varje år i havet.
Det är lika mycket som 3,2 miljoner olympiska simbassänger eller en lastbil full med plast – varje minut.
För djuren som lever i och omkring havet förvandlas plastpåsen till en dödsfälla. Sköldpaddorna, som i vanliga fall äter maneter, kan inte skilja på en manet och en plastpåse och slukar påsen i tron att det är föda.

AGERA BLIXTSNABBT– upptäck här hur du kan göra skillnad för bara några kronor om dagen.

Men för sköldpaddorna är detta livsfarligt då de riskerar att kvävas till döds eller svälta ihjäl då plasten kan fastna i deras matsmältningsorgan.
Du som enskild person kan göra stor skillnad genom att bli månadsgivare hos Greenpeace.
De arbetar för ett friskare hav, både lokalt och globalt. Eftersom Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot pengar från stater eller företag är bidrag från privatpersoner helt avgörande. Man bestämmer själv hur mycket man vill bidra med.
Forskarna är eniga – om vi ​​ska lämna en beboelig planet till kommande generationer måste vi agera nu.
– Vi måste rädda haven innan det är för sent. Blir du månadsgivare hos Greenpeace hjälper du oss i arbetet att påverka företag och politiker att ta ansvar för klimatet och se till att havens välmående säkras, säger Rosanna Endre, expert hos Greenpeace.

Agera NU och var med och rädda haven och alla djuren som lever i och kring vattnet. Bli månadsgivare hos Greenpeace idag.

BLI MÅNADSGIVARE:
Med hjälp av månadsgivare kan Greenpeace arbeta för att hejda klimatförändringar, ställa om till en hållbar jordbruk och skydda hav och urskogar. De tar inte emot bidrag från företag eller stater vilket innebär att de är en oberoende röst som endast talar för miljöns skull. Det gör att din gåva är avgörande. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med. Agera nu och var med och rädda våra hav!
Klicka här för att läsa mer.