Ta god hand om ditt batteri – med produkter från CTEK. Just nu säljer Laddfabriken sina produkter med 200 kronor rabatt vid köp för minst 600 kronor. Ange rabattkoden ”laddad” i kassan

Med all elektronik som finns i dagens fordon har vikten av att ha ett friskt och fulladdat batteri ökat. Ett modernt fordon är mer eller mindre som en dator med hjul på.
– Jag tror inte att folk förstått hur viktigt ett friskt batteri är för att fordonet ska fungera som det ska, säger Tony Zeal, training manager på CTEK.

Om inte batteriet sköts om på rätt sätt skadas det och man löper risk att få använda startkablar, vilket på sikt inte är bra. I värsta fall tvingas man byta batteri vilket kan bli en dyr affär.
– Därför är det viktigt att ha en smart laddare till batteriet. Vår CT5 Time to go-laddare testar batteriets kapacitet och laddar sedan upp det på ett skonsamt sätt, säger Tony Zeal.

För att på ett enkelt sätt se hur batteriet mår finns även CTX Battery Sense från CTEK. Med Battery Sense kan man på ett enkelt sätt övervaka sitt fordonsbatteri med hjälp av en app i telefonen.

Om batteriet är i behov av laddning skickar appen en notis till användaren som en påminnelse, vilket gör batterikontrollen väldigt enkel.
– Det finns ett tydligt behov av den här informationen. Är man en familj och har flera fordon kan alla hålla koll på just sitt batteri med appen. På så vis behöver man aldrig mer oroa sig för om bilen ska starta, säger Tony Zeal.

Ta god hand om ditt batteri – med produkter från CTEK. Just nu säljer Laddfabriken sina produkter med 200 kronor rabatt vid köp för minst 600 kronor. Ange rabattkoden ”laddad” i kassan

Det här är CTEK:
• CTEK:s sortiment med unika smarta laddare optimerar prestanda för blybatterier genom att noggrant mäta batteriets laddningsnivå och utifrån detta vidta rätt åtgärd. På så vis är batteriet alltid klart att använda.
• Alla CTEK-laddare går genom ett antal steg. De laddar, underhåller och förlänger livslängden för batteriet. Och det allra viktigaste, ser till att fordonet alltid startar på första försöket varje gång.
Här kan du läsa mer om CTEK.